R&B team

Onze R&B teamleden zorgen ervoor dat wij de kwaliteit van de producten hoog kunnen houden. Nieuwe en bestaande producten worden door deze mensen ingezet en indien nodig verbeteren wij deze. Ook ontvangen wij van hun ideeën over nieuwe aassoorten.

Hieronder stellen Jasper Deconynk,Maurice Plug en Misha Bakker zich voor.
Photo

Jasper Deconynck (BE)

Photo

Hallo iedereen,

Ik ben Jasper Deconynck, 27 jaar en afkomstig van de westhoek in België (Gistel). In mijn dagelijkse leven ben ik werkzaam als archeoloog bij GATE, een spin-off bedrijf van de universiteit van Gent. In mijn vrije tijd heb ik één passie en dat is zoveel mogelijk Cyprinus carpio op het droge krijgen.

Zoals zovelen is deze passie begonnen op zeer jonge leeftijd waar ik met mijn vader meeging naar het lokaal water om zoveel mogelijk voorntjes en brasems te verschalken. Dit werd afgewisseld met een aantal sessies peuren op paling en een aantal trips naar Frankrijk om op forellen te gaan vissen. Door eerst veel op andere vissoorten te hebben gevist, krijg je veel ervaring en juist deze ervaring maakte dat het karpervissen me veel gemakkelijker af ging. Struinend met een pennetje, de feederhengel en later ook statisch met loodsystemen en verscheidene rigs viste ik zo tijdens mijn tienerjaren op kleine, drukbeviste watertjes in West- en Oost-Vlaanderen. Tijdens mijn studies aan de universiteit is deze passie helaas naar de achtergrond verdreven geweest. Na mijn vier jaar van afwezigheid aan de waterkant was het tijd om de schade in te halen. Na wat geïnvesteerd te hebben in materiaal ben ik samen met mijn broer en neef volop terug beginnen karpervissen. Het is nu reeds vijf jaar een zeer fervente hobby van ons. Deze hobby is langzaamaan uitgegroeid tot een echte (gezonde) obsessie.

Gedurende alle jaargetijden kan je me terugvinden aan de waterkant in Oost en West-Vlaanderen alsook meer naar het oosten in Limburg. Dit zijn zowel beekjes, rivieren als vijvers waarbij ik alle aspecten van het karpervissen uitgebreid kan beoefenen. Deze aspecten leer je aan de waterkant maar kunnen door het internet, beurzen en gesprekken met andere vissers (collega’s zoals ik ze noem) vaak bijgeschaafd of veranderd worden. Ikzelf probeer dan ook altijd mee te zijn met de laatste nieuwe trends om het reilen en zeilen binnen het Europese karpervissen beter te vatten.

Dat het niet altijd gejuich is weet menig karpervisser. Het is dan ook niet meer dan normaal om ook tijdens moeilijke periodes door te zetten en vertrouwen te hebben in de gebruikte materialen. De uitdaging en de mysterie van een water vormen de drijfveer om door te doen. En als dan alle puzzelstukjes op hun plek vallen is de beloning ook groot en zwaar. Zelf heb ik een doorgedreven ‘hit en run’ techniek waarbij namelijk lokaliseren, kort voorvoeren en dan vissen centraal staan. Hierbij maak ik steevast gebruik van het uitgebreide gamma aan karpervoer te verkrijgen bij R&B baits. Sinds het gebruik ervan stond mijn gekende karperwereld op zijn kop. Wanneer men over karpervoer spreekt zal R&B baits vlug vermeld worden. Dit is sinds het op de markt gekomen is het aangeboden gamma synoniem staat voor het hoogste kwaliteitsvoer binnen de karperwereld.

Nu reeds anderhalf jaar exclusief aanwezig in mijn tactic and gear leverde dit al zeer vele mooie vissen op. Voorvoeren doe ik standaard met een wijde variëteit aan partikels en pellets waarbij standaard aanwezig de Fast breakdown pelletmix. Onontbeerlijk bij je vissessie en garantie voor schreeuwende biepers. Tijdens mijn sessie voer ik met de spod veelvuldig bij en voorzie ik mijn haak van een pva zakje met stickmix (afgestemd op mijn boiliekeuze) en verkruimelde boilies. De fijne deeltjes in de stickmix gecombineerd met de flavours en attractors uit de boilies hebben een onweerstaanbare lokkende werking op de karper en zorgen voor een herkenbare voerplaats op de bodem.

Mijn pb ligt voorlopig op een 38 lbs (spiegel ‘half moon’) op een karperwater in Limburg, verschalkt op de chod rig met een gedipte hot garlic 20 mm pop-up boilie.

Vastberaden om dit te verbreken en nog vele mooie momenten te beleven aan de waterkant hou ik vast aan R&B baits, mijn garantie voor topsessies.

Hooked on Fishing – Live to fish

Hieronder vindt u verslagen van Jasper:

http://www.rbbaits.nl/winterperikelen

http://www.rbbaits.nl/testsessie-9-maart-2014-

http://www.rbbaits.nl/karperveen-zomersessie


http://www.rbbaits.nl/karper-vs-regen

 

Maurice Plug (NL)

Photo

Hierbij wil ik mij voorstellen. Ik ben Maurice Plug woonachtig in IJmuiden Noord-holland.

Ik ben 21 jaar gebouwd in het jaar 1993. Ik werk bij Tata steel in IJmuiden in de logistiek.

Ik loop ploegendienst en dit houd in dat ik veel vrije tijd heb om te vissen. Ook heb ik vaak vrij door de weeks ideaal natuurlijk om lekker in rust te gaan vissen. Daarbij woon ik nog bij mijn ouders dus heb ik geen omkijken naar het huishouden. Verder heb ik wel en vriendin maar die laat mijn vrij in de hobby/sport die ik beoefen een toppertje dus. Ik vis graag op groot water de Mooie Nel en het Spaarne zijn mijn thuis wateren. Ik ben nog niet naar het buitenland geweest om te vissen,dit gaat 2015 wel gebeuren. Ik kijk erg uit naar dit avontuur.

Ik ben gevraagd door (Richard Schol) één van de oprichters van R&B Baits om te komen vissen voor het team. Dit zie ik als een mooie uitdaging. Ik hoop dit jaar mooie vissen te kunnen vangen met de producten van R&B Baits en jullie wat mooie verslagen en vissen kan tonen

 

Maurice Plug

Misha Bakker (NL)

Photo

Mijn naam is Misha Bakker. Ik ben 43 jaar en woon in Alkmaar. Ik ben getrouwd met Ilona en heb twee kinderen(Daan “karpervisser in spe” en Tessa). Ik ben werkzaam als fysiotherapeut in een eerstelijns praktijk in Alkmaar.

Gezien mijn drukke gezinsleven en werk, bestaat mijn visserij voornamelijk uit instant vissessies. Hierbij is een goede voorbereiding essentieel en de producten die je gebruikt erg belangrijk. Beide factoren kunnen het verschil maken tussen blanken en vangen. Gelukkig ben ik in aanmerking gekomen met R&B baits. Naast de goede service voldoen hun producten volledig aan mijn verwachtingen.

Minimaal één keer per jaar begeef ik mij richting Frankrijk voor een week. Ik kies het liefst voor een water van rond de 20-30 hectare. Wat mij trekt aan groot water is met name de rust, de natuur en vaak prachtige omgeving. Een water waar je mede karpervisser 20 meter verderop zit, is aan mij niet besteed!

Ook in Frankrijk hebben de boilies van R&B baits hun betrouwbaarheid bewezen. Onlangs heb ik een water in Midden-Frankrijk bevist met de mixed-fruit boilies. Het uitgebreide verslag is hieronder te lezen !

Het is een eer om als teamlid en testvisser aan de slag te gaan voor R&B baits en zal mijn bevindingen en ervaringen graag met jullie delen.

Grtz Misha

Hieronder vindt u de verslagen van Misha:

 http://www.rbbaits.nl/drie-maal-is-scheepsrecht

http://www.rbbaits.nl/Midweek-de-Huttenheugte-2016

https://www.rbbaits.nl/Etang-des-gaulois| Meer

 
 
 
 
 
R&B Baits, hét adres voor boilies, partikels, tijgernoten en pellets!