30/09/2013
Het is zover, 28 september onze eerste wedstrijd die wij als R&B Baits samen met Hans van Brug hebben georganiseerd. Het gaat beginnen.

Mijn zoon Dany (10) wilde dolgraag mee om te helpen met  de wedstrijd. Dus hij zou blijven  tot na het avondeten.

Eenmaal aangekomen op de stek staan er al wat koppels samen met Hans te wachten.

Na mij voorgesteld te hebben en  ik iedereen heb verteld hoe alles  gaat kunnen we beginnen. 

De sfeer was super en iedereen  trok een lootje met steknummer. Wijzelf trokken het lootje als laatste omdat wij als organisatie vanwege afmeldingen onverwachts mee moesten doen. De wedstrijd zou bij minder dan 5 koppels worden afgelast, en dat hadden wij erg jammer gevonden.

Het weer was perfect zaterdag, veel zon alleen stond de wind verkeerd. Maar het enthousiasme van de koppels deed ons goed. We hadden er veel zin in.
Vol vertrouwen beginnen de koppels hun stek op te bouwen en om 12 uur gaat de toeter, de hengels gaan te water en de wedstrijd is begonnen.

We gaan na een paar uur langs de koppels voor een praatje en lieten de koppels kiezen uit een broodje kroket of frikandel met blikje drinken.

Mijn zoon zat zelf met een 3 meter hengel op voorntjes te vissen en ving af en toe
een vis.

Rond 17:30 en 18:00 was het zover mijn zoon bracht het eten langs de koppels. Nog geen telefoontje van een vangst van karper maar wel berichten van brasem. Maar ja, daar zitten we niet voor.

Onverwachts kwamen er verschillende klanten van
R&B Baits langs om een kijkje te nemen bij de wedstrijd. Dit stelden we erg op prijs. Leuk om eens persoonlijk kennis te maken met deze mensen. 


Het is nog vroeg in de avond, Hans en ik gaan nog langs de koppels en de sfeer is ondanks geen vangsten zeer goed. 
We gingen met veel vertrouwen de nacht in. Maar helaas, de telefoon bleef de hele nacht stil. 

Ook de koppels snapten er niets van, 20 hengels en geen karper. Misschien geen azende karpers vanwege de koude nacht en draaiende, toenemende wind? 

Ook in de ochtend bleef het stil met karper, en werden er enkel brasems gevangen.

 12:00 uur zondag, balen, het  eindsignaal en geen karper. Het  was niet anders de karper was  gewoon niet aan het azen.

 Iedereen verzameld zich op de  afgesproken plek voor de  prijsuitreiking. Na een kleine  toespraak bedankten wij de  deelnemers voor hun deelname,  en ontving iedereen een  cadeaubon. Er was geen  winnaar, en in overleg met de  koppels hebben wij besloten om  iedereen zijn inschrijfgeld terug  te betalen.

 

We hadden gehoopt op een  andere uitslag, maar desondanks was het een gezellige wedstrijd. Daarom zullen wij volgend jaar opnieuw een wedstrijd organiseren.

We willen alle deelnemers enorm bedanken voor het gezellige weekend!Richard Schol en Hans van Brug 


| Meer

 
 
 
 
 
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
R&B Baits, hét adres voor boilies, partikels, tijgernoten en pellets!